Logistik i Asien

Logistik handlar om att kunna förflytta en sak till en annan plats. Det handlar om kunskapen om att kunna kontrollera materialflödet. Det handlar om att hitta en lösning på hur varor ska kunna fraktas på ett sätt som både är miljövänligt, smart och billigt. En person som jobbar med logistik måste veta hur man flyttar varan från punkt A till punkt B. Beroende på vart varorna ska fraktas så är det också viktigt att  se över olika lagar som finns för ibland kan det finnas olika lagar i de länder som paketet passerar.

En person som jobbar med logistik bör alltså ha mycket kunskap om just detta. I Europa (och flera andra länder) så är det inte ovanligt att man beställer varor som är tillverkade i ett Asiatiskt land så som Kina, Japan eller Thailand. Det förekommer bland annat att man gör det om man är ute efter en större produktion av en speciell vara till sitt företag. Genom att man gör detta så påbörjas förstås ett logistiskt arbete i Asien. Samtidigt så beställer också de som bor i Asien varor så arbetet med att leverera varor i de asiatiska länderna är inte direkt ett lugnt arbete.

Logistik i Kina

Logistik i Kina

Kina är en av de snabbast växande logistikmarknaderna i hela världen och så har det varit i flera år och därför är landet ett bra exempel på ett av de asiatiska länderna där de jobbar hårt med just logistiken. Detta beror på att Kina är den största importören av produkter i hela världen. Det är inte så svårt att förstå varför många väljer att beställa produkter från just Kina, de har nämligen allt. Det spelar ingen roll vilket intresse man har, hur man ser ut eller vad man tycker om att äta för utbudet i Kina är stort och det finns något att beställa för alla olika smaker. Det handlar inte bara om att de har mycket varor utan också att det är möjligt att köpa varor för ett väldigt lågt pris. Bland annat så kan det vara smart att handla från Kina till sitt företag då man kan få tag på många produkter för ett lågt pris och det är också anledningen till att många företag väljer att köpa produkter från just Kina.

Logistiken är både en för och nackdel i landet. Nackdelen är att det kan blir dyrt då fraktkostnaderna kan bli riktigt höga men förstås finns det också många fördelar med att många väljer att beställa sina varor från just Kina. Fördelarna är att marknaden växer för de företag som även internationella kunder väljer att handla av och dessutom så är det också bra för de olika företagen som jobbar med just logistik. Hur själva transporten från Kina ser ut beror på vilket land varorna ska skickas till men det brukar handla om sjötransporter, flygtransporter och järnvägstransporter. Eftersom marknaden är stor så finns det idag flera svenska företag som hjälper till i logistikarbetet, som hjälper till så att exporten ska kunna kännas lite smidigare.

© 2021 Boxed Logistics